Beleggen in Vastgoed in tijden van inflatie

Het zal u niet zijn ontgaan dat er sprake is van flinke inflatie in onze economie. Dit merkt iedereen aan hun koopkracht; boodschappen zijn een stuk duurder dan voorheen en salarissen stijgen niet op hetzelfde tempo en in dezelfde hoeveelheid mee. Daarom is het belangrijker dan ooit om passief inkomen te genereren. Beleggen in vastgoed is investeren in een relatief stabiele markt - op deze pagina leest u waarom!

Beleggen in Vastgoed ten tijde van Inflatie

Investeren in vastgoedbeheer?

Investeren brengt altijd enige vorm van risico met zich mee, investeren in vastgoed dus ook. Maar vastgoed, ook wel onroerend goed genoemd, wordt wel gezien als een van de meest stabiele en daarmee risico-arme sectoren om in te investeren. Zeker wanneer dit door een ervaren vastgoedbeheerder wordt gedaan. Dit heeft een aantal oorzaken, die we even op een rijtje hebben gezet voor u:

1. De hoeveelheid beleggingspanden in Nederland is redelijk constant

Natuurlijk kunnen er altijd panden bijgebouwd worden in een land. Dit gebeurt dan ook zeker, en met de huidige woningnood is dit ook ontzettend nodig. Het gebeurt alleen vrijwel nooit in een dusdanige hoeveelheid en in een dusdanig kort tijdsbestek dat het van significante invloed is op de waarde van de panden. Zo zien we dat panden vrijwel altijd stijgen in waarde op de lange termijn, terwijl een vermindering van waarde zelden voorkomt.

2. Ook als een pand niet in waarde zou stijgen, blijven er huurinkomsten binnenkomen

Een vastgoedbeheerder draagt meestal zorg over verschillende panden. Bij ER Capital hebben wij zowel het commerciële als het technische beheer van onze portefeuille in eigen handen. Hierdoor regelen wij dus zelf zaken als schoonmaak en onderhouds- en herstelwerkzaamheden, wat ervoor zorgt dat de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Hierdoor wordt er maximaal rendement uit de huurinkomsten gehaald.

3. De hoogte van de huur die wij ontvangen past zich jaarlijks aan aan de inflatie.

In de huurcontracten die wij hebben afgesloten met onze huurders zijn bepalingen opgenomen die het mogelijk maken de huur jaarlijks aan te passen aan de hand van de inflatiecijfers van het cbs. Als de inflatie dus oploopt, doet de huur dat ook. Hierdoor blijft uw investering u winst opleveren die in verhouding tot de koopkracht staat. Dit is ontzettend belangrijk als u stabiel passief inkomen wilt genereren!

Meer informatie?

Deze 5 redenen zorgen ervoor dat het verstandig is te beleggen in vastgoed bij een vastgoedbeheerder met ervaring. Als u hier meer informatie over wilt, of over de manier waarop we bij ER Capital investeren in vastgoed, kunt u altijd even contact opnemen! Ook kunt u op onze website meer informatie vinden over passief inkomen genereren, onze cumulatief preferente aandelen (cumprefs) of vervroegd pensioen. Ook kunt u een rendementsberekening doen over uw beoogde investering of u aanmelden voor onze nieuwsbrief.

 

Doe de rendementsberekening

Download brochure Bel direct Bel mij terug