Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Investeren in Nederlands vastgoed

Benieuwd naar de mogelijkheden om spaargeld te laten renderen? ER Capital is uw investeringspartner in kleinschalig commercieel Nederlands vastgoed.  U kunt profiteren van het rendement op onze activiteiten door nu in te stappen in onze aandelenemissie.

WORD AANDEELHOUDER   

WORD OBLIGATIEHOUDER 

10%*
Rendement

De voordelen

Waarom ER Capital?

 • 6% cashdividend per jaar
 • Uitkering per kwartaal
 • Volledige winstdeling
 • Uitsluitend Nederlands vastgoed
 • De Rotterdamse aanpak

BEREKEN UW RENDEMENT

Bereken uw beoogde rendement

Bent u benieuwd welk rendement u zou kunnen halen uit een investering bij ER Capital? Vul dan hier de hoogte van uw beoogde investering en de gewenste duratie in! U krijgt dan direct een schatting van de winst die u hieruit zou kunnen halen.

Bovendien kunt u door op 'Download' te klikken direct een uitgebreider investeringsoverzicht in uw mailbox ontvangen. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op!

%
%

Aandelenemissie vanaf € 12.000

6%* jaarlijks cashdividend

Uitkering per kwartaal

Plus overwinst

Geprojecteerd totaalrendement 10 %*

Rotterdamse aanpak

Ik heb interesse

Emmeloord

Emmeloord

In februari 2024 is ER Capital eigenaar geworden van een kantoorpand aan de Platinaweg 4-6 in Emmeloord. Het gebouw heeft energielabel A+ en bestaat uit 3 verdiepingen. De luxe kantoren hebben een oppervlak van 1545m2 en beschikken over 36 parkeerplaatsen op eigen terrein. De huidige huurders zijn De Jong en Laan Accountants, online marketingbureau Digital Monks, en Get Work Uitzendbureau.

Met deze uitbreiding van onze vastgoedportefeuille gelegen aan de A6 in de Noordoostpolder, is ER Capital nu ook te vinden in Flevoland.

Emmeloord

1.545 m2

Shurgard Eindhoven

Eindhoven

In 2022 is ER Capital eigenaar geworden van deze prachtige vastgoedpositie in Eindhoven, Brabant. Het betreft een stuk grond, in erfpacht uitgegeven aan Shurgard. De aankoop zal een mooie bijdrage leveren aan de winst van de onderneming, versterkt onze spreiding en biedt een bescherming tegen de hoge inflatie door het geïndexeerde contract tot maar liefst 2055. Shurgard is een zeer rendabele pachter die in 1995 in Brussel een eerste vestiging opende waar particulieren hun spullen konden opslaan. Vandaag is Shurgard uitgegroeid tot de grootste aanbieder van opslagruimte in Europa. In totaal hebben zij meer dan 1,3 miljoen m² opslagruimte in gebruik verdeeld over 250 opslagcentra in 7 Europese landen.

Eindhoven

4.380 m2

Den Bosch

Den Bosch

Sinds 2019 zijn wij eigenaar van dit kantoorpand in Den Bosch. Afgelopen jaar zijn de onderste twee verdiepingen volledig gerenoveerd voor een nieuwe huurder waardoor we een mooie mix van huurders hebben kunnen realiseren.

Den Bosch

2.516 m2

Den Helder

Den Helder

Het kantoorpand in Den Helder is langjarig verhuurd aan Neptune Energy en in 2023 aangekocht. Neptune Energy is een internationaal erkend, onafhankelijk olie- en gasexploratie- en productiebedrijf. Met activiteiten in Europa, Noord-Afrika en Zuidoost-Azië, heeft Neptune Energy zich gevestigd als een betrouwbare en innovatieve speler in de energiesector.

Den Helder

2.006 m2

Purmerend

Purmerend

Onze twee kantoorpanden in Purmerend zijn al vanaf de start van ER Capital in portefeuille. Zelfs door de kredietcrisis heen is de verhuurbaarheid van deze panden uitstekend gebleken. De locatie van panden, in dit geval pal naast het station, is gunstig voor een goede belegging. De gemeente wil het station verplaatsen - dit in het achterhoofd hebbende zijn wij bezig de herontwikkeling tot woningen te bestuderen.

Purmerend

3.500 m2

Hoofddorp - Substantiële herontwikkeling tot woningen

Hoofddorp - Substantiƫle herontwikkeling tot woningen

Vanaf 2007 zijn wij eigenaar van dit pand in Hoofddorp. In 2021 hebben wij een strategische positie met het oog op herontwikkeling ingenomen door het buurpand te acquireren. Onze locatie is uitstekend geschikt voor herontwikkeling naar woningen. Het perceel heeft een oppervlakte van circa 10.700 m². Het herontwikkelingsproces is gaande, gesprekken met de gemeente en ontwikkelingspartners lopen en een volumestudie is uitgevoerd. Ons streven is hier 200 tot 500 woningen te realiseren.

Hoofddorp

10.700 m2

Venlo

Venlo

Het getoonde pand ligt dicht tegen de grens van Duitsland, in Venlo. ER Capital belegt in onroerend goed uitsluitend gelegen in Nederland. Daar kennen wij de fiscale en juridische omgeving goed genoeg om ons te onderscheiden van onze concurrenten en hoogwaardig werk te kunnen leveren

Venlo

1.761 m2

Heerhugowaard

Heerhugowaard

Dit pand is de kleinste uit onze portefeuille, totaal net 1.000 m². Het pand is echter zeer geschikt om aan meerdere partijen te verhuren. De verdiepingen van circa 250 m² lenen zich uitstekend voor kleinere MKB-bedrijven. Ook bestuderen wij de herontwikkeling van dit pand tot woningen.

Heerhugowaard

1.010 m2

Bilthoven - Spoorzone ontwikkelgebied

Bilthoven - Spoorzone ontwikkelgebied

Onze beide panden in Bilthoven zijn verhuurd aan de ambulancedienst van Utrecht, alwaar zij een opleidingscentrum hebben en de regionale coördinatie van de ambulance steunpunten onderhouden. Het gebied waarin onze panden liggen is door de gemeente aangewezen als woningbouwlocatie. Wij zijn in gesprek met de huurders en een architect om hier zowel aan de huisvestingbehoefte van de huurders als aan de woningbouwbehoefte van de gemeente invulling te geven.

Bilthoven

3.924 m2

Delft

Delft

Het pand in Delft is sinds de bouw in gebruik door een hoog specialistisch bedrijf, bekend op het gebied van chipdesign. Na een sale & leaseback transactie in 2011 zijn wij eigenaar geworden en hebben onlangs het huurcontract wederom verlengd.

Delft

1.224 m2

Barendrecht

Barendrecht

Middels een sale and leaseback constructie is ER Capital in 2023 eigenaar geworden van dit bedrijfspand in Barendrecht. Bij de aankoop is een langjarige huurovereenkomst overeengekomen met Global Newspace. 

Global Newspace is, met meer dan 25 jaar ervaring, de specialist in het creëren van een inspirerende werkomgeving en draagt tevens zorg voor de uitvoering hiervan.

Barendrecht

1.424 m2

De Bilt

De Bilt

Op de provinciale weg tussen De Bilt en Utrecht heeft ER Capital een vergunning voor een brandstofuitgiftepunt langjarig verhuurd aan Total Energies. Naast een basisvergoeding is Total een variabele vergoeding per verkochte liter brandstof verschuldigd.

Doordat Total hier een onbemand tankstation exploiteert, kunnen zij brandstof tegen een concurrerend tarief aanbieden waardoor de variabele vergoeding op deze locatie een aantrekkelijke toevoeging aan het rendement op deze locatie is. 

De Bilt

1.000 m2

Deventer

Deventer

Het kantoorgebouw aan de Keulenstraat 19 in Deventer is een indrukwekkende verschijning en voor 2/3e in gebruik door Naviva, één van de grootste landelijke kraamzorgorganisaties. De overige 1/3e van het 2.200 meter grote pand, gelegen in een ruim opgezette parkachtige omgeving, staat momenteel te huur.

Deventer

2.200 m2

Download brochure

Inschrijven nieuwsbrief
Privacyverklaring *

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor de emissie van aandelen?

  Als u interesse heeft om deel te nemen en te profiteren van het door ons gemaakte rendement, dan kunt u het contactformulier invullen en onze informatie aanvragen. Wij zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden voor Emissie van Aandelen te bespreken. U bent uiteraard te allen tijden welkom om ons te bellen (010 - 288 1446) of een afspraak met ons te maken op kantoor. 

 • Wat is het verschil tussen cumulatief preferente aandelen (cumprefs) en converteerbare obligaties?

  Als aandeelhouder bent u (deels) eigenaar van een bedrijf. De Cumulatief Preferente Aandelen hebben een preferentie (een voorkeur) met betrekking tot de uitkering van dividend en rendement ten opzichte van houders van andere type aandelen, zoals gewone aandelen. Het cumulatieve karakter van onze aandelen zit hem in het feit dat wij middels uitkering van stockdividend (dividend uitgekeerd in aandelen) ervoor zorgen dat uw cashdividend jaarlijks toeneemt. 

  Converteerbare Obligaties zijn schuldbewijzen en keren veelal een vaste rente uit. U heeft derhalve geen recht op een uitkering uit de winst van de onderneming. Als een obligatie converteerbaar is dan betekent het dat uw obligatie tegen vooraf bepaalde voorwaarden omgezet kan worden in aandelen.

 • Hoe vaak kan ik een financieel overzicht van mijn investering(en) inzien?

  Wij verstrekken elk jaar een jaarverslag en een halfjaarverslag. U bent uiteraard op elk moment welkom om contact met ons op te nemen of een afspraak in te plannen om de voortgang van uw investering te monitoren. 

 • Hoe wordt de waarde van de preferente aandelen berekend?

  De waarde van een Preferent Aandeel wordt bepaald door het eigen vermogen van de onderneming te delen door het totaal aantal uitstaande aandelen op dat moment. U kunt de waarde per Preferent Aandeel terugvinden in de jaarrekening van ER Capital NV. 

 • Wanneer keert ER Capital haar rendement uit?

  Voor de houders van (certificaten van) de Winstdelende Cumulatief Preferente aandelen keren wij elk kwartaal cashdividend van 1,5% uit. Daardoor keren wij 6% cash dividend op jaarbasis uit. Naast de uitkering van het cashdividend keren wij eenmaal per jaar een stockdividend uit van de overwinst. Gemiddeld verwachten wij zo'n 10% rendement op jaarbasis, waardoor uw stockdividend dus gemiddeld 4-6% zal bedragen, aangezien u gedurende het jaar al 6% cashdividend ontvangen heeft. 

 • Wat kan ER Capital doen met het vastgoed in de portefeuille?

  Wij voeren directie over de onderneming en bepalen dus in grote mate wat er gebeurt met het management en beheer van de ons vastgoed. Wij initiëren aan- en verkopen, (her-) ontwikkelingen, financieringen en contracten. ER Capital geeft de voorkeur aan "buy-to-keep" (kopen om te houden) wat betreft vastgoed- en vastgoedposities. Uiteraard leggen wij verantwoording af over ons gevoerde beleid op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Op dat moment moet het gevoerde beleid ook goedgekeurd worden. 

 • Kan ik mijn belegging bij ER Capital verkopen wanneer ik dat wil?

  Wij faciliteren de verkoop van uw belang aan bestaande aandeelhouders. Op onze website hebben wij een pagina ingericht die wij het 'Prikbord' noemen. Daarop kunt u aangeven of u interesse heeft in verkoop of uitbreiding van uw belang. U kiest vervolgens zelf aan wie u verkoopt.

 • Heeft ER Capital oog voor de duurzaamheid van haar vastgoed?

  Duurzaamheid beschouwen wij als een noodzakelijke voorwaarde om ons werk te kunnen doen. Bij ER Capital volgen we dan ook de standaarden en wet en regelgeving met betrekking tot energielabels en duurzaamheidseisen van vastgoedobjecten. Onze gehele portefeuille voldoet hieraan waardoor wij altijd in staat zijn om onze panden zo gunstig mogelijk te verhuren. 

 • Wil ER Capital mijn vastgoed overnemen?

  Ja, op voorwaarde dat het object zich in Nederland bevindt. Wij zijn geïnteresseerd in de uitbreiding van onze portefeuille. Wij sluiten geen vastgoedbeleggingssectoren op voorhand uit, dus u kunt bij wijze van spreken alles bij ons aanbieden. Door onze pragmatische en daadkrachtige werkwijze weet u snel wat u mag verwachten.

 • Is ER Capital geĆÆnteresseerd om samen vastgoed te kopen?

  Ja, ER Capital is actief geïnteresseerd in gezamenlijke investeringsprojecten. Een belangrijk uitganspunt voor ons is dat wij na de aankoop het vastgoedmanagement en -beheer uitvoeren.

 • Op welke manier schat ER Capital de waarde van mijn vastgoedportefeuille in?

  Periodiek laten wij de vastgoedportefeuille extern taxeren waardoor wij altijd een realistische waardering hanteren in onze halfjaar- en jaarcijfers. 

 • Hoe betrouwbaar is de inschatting van de toekomstige waarde van mijn vastgoedportefeuille?

  Een taxateur gebruikt uitgebreide vergelijkings- en rekenmethodes om de waarde van een vastgoedobject zo realistisch mogelijk in te schatten. Uiteraard kunnen er tussentijdse veranderingen optreden in bijvoorbeeld de verhuursituatie van een pand of economische omstandigheden. Omdat wij periodiek laten taxeren zit er echter nooit al te veel tijd tussen twee waarderingsmomenten. 

 • Hoe worden inkomsten uit commercieel vastgoed belast?

  Het passief inkomen wat u bij ons genereert door bij ons te investeren wordt in beginsel belast met dividendbelasting (15%) over het cashdividend wat wij uitkeren. Wij verzorgen de aangifte en de afdracht van de dividendbelasting en verstrekken u aan het begin van het nieuwe jaar een fiscaal overzicht. Hiermee kunt u bij uw Aangifte Inkomstenbelasting het ingehouden stuk dividendbelasting weer terugvorderen. Daarmee is uw cashdividend van 6% ook daadwerkelijk een netto rendement. 

 • Welke kosten heb ik aan mijn vastgoed, naast de tarieven van ER Capital?

  Geen, wij ontzorgen u volledig met betrekking tot uw belegging in vastgoed. Wij rekenen geen verborgen jaarlijkse kosten. 

Contact

ER Capital ziet altijd kansen! Bent u benieuwd naar de kansen die investeren in vastgoed u biedt?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Neem contact op

Download brochure Bel direct Bel mij terug