Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Cumulatief Preferente Aandelen (cumprefs)

Aandelen worden op veel verschillende manieren uitgegeven en afgenomen. In principe vertegenwoordigt een aandeel altijd een deel van het kapitaal van een onderneming, maar het aantal rechten (of plichten) dat hier bij komt kan sterk verschillen per soort aandeel. In dit artikel wordt dieper ingegegaan op cumulatief preferente aandelen, of kortweg ‘cumprefs’ genoemd.

cumulatief preferente aandelen (cumprefs) 1

Vooraf vastgesteld dividend (preferent dividend)

Ondernemingen kunnen, bij het behalen van winst, ervoor kiezen om dividend uit te keren over de uitgegeven aandelen. Deze winstuitkering wordt verdeeld over de aandeelhouders, waarbij in principe de aandeelhouders met de meeste inbreng tevens het meeste dividend ontvangen. Preferente aandelen vormen hier een uitzondering op. Deze aandelen geven namelijk recht op preferent dividend. Hierdoor hebben deze aandelen niet alleen voorrang (preferent) op de rest van de aandelen bij het uitkeren van de winst, maar vertegenwoordigen ze ook een vast winstpercentage. Het dividend van een preferent aandeel is daarom altijd een vast percentage over de nominale waarde van het aandeel. Dit is dus het geval bij beschermingspreferente aandelen en financieringspreferente aandelen, maar zeker ook bij cumulatief preferente aandelen.

Cumulatief preferente aandelen uitkeren als stockdividend

Dividend kan ook uitgekeerd worden in de vorm van nieuwe aandelen. Dit wordt stockdividend genoemd. Door het toenemen van het stockdividend van een aandeelhouder kan uiteindelijk het cashdividend - winstuitkering in de vorm van geld - stijgen. Er zijn dan immers meer aandelen waar dividend over uitgekeerd wordt. Zo wordt het aandeel groter, en werkt het dus daadwerkelijk cumulatief voor de aandeelhouder.

Investeren in vastgoed van ER Capital

Wanneer u besluit te investeren in de vastgoedportefeuille van ER Capital, ontvangt u via de notaris certificaten die u recht geven op een vaste 6% cashdividend over uw bezit. Het geprojecteerde totaalrendement bij ER Capital is 10 tot 12% per jaar. Het rendement boven de 6% krijgt u uitgekeerd in stockdividend, waardoor u dus elk jaar meer aandeel krijgt in de vastgoedportefeuille. Door dit groeiende aandeel in ER Capital blijft uw cashdividend dus ook progressief toenemen. Omdat ER Capital blijft investeren in nieuwe projecten, blijven de opbrengsten uit ontwikkeling en verhuur eveneens toenemen. Bent u benieuwd hoeveel u met uw beoogde investering en looptijd zou kunnen genereren aan passief inkomen? Doe dan eens gratis onze rendementsberekening! Dan kunt u precies zien hoe u de waarde van cumulatief preferente aandelen kunt berekenen.

Doe de rendementsberekening

Heeft u verder vragen over aandelen of interesse in aandeelhouder worden in vastgoed? Neem contact met ons op! 

NEEM CONTACT OP

Download brochure Bel direct Bel mij terug