Dividendbelasting over cumulatief preferente aandelen

(en het verzamelbesluit van de staatsecretaris)

In Nederland wordt, net als in de meeste andere landen, belasting betaald over dividend. Dit bedraagt een percentage van 15% en wordt afgedragen voordat het dividend wordt uitgekeerd aan de aandeelhouder. Op deze pagina wordt wat dieper ingegaan op deze belasting en het recente besluit van de staatssecretaris over cumulatief preferente aandelen (cumprefs).

Dividendbelasting over cumulatief preferente aandelen

Inflatiebijstelling voor dividendbelasting

Dividendbelasting over cumulatief preferente aandelen werken dus in beginsel hetzelfde als voor andere soorten aandelen; er wordt 15% dividendbelasting afgedragen door de dividenduitgever. Er is wel een interessante uitzondering op cumprefs voor wat betreft inflatiebijstelling. In “artikel 4c, tweede lid, Wet DB 1965” is namelijk bepaald dat er een inflatiebijstelling plaats moet vinden over de dividenduitkeringen. Hierbij worden de dividenduitkeringen van de zeven voorgaande jaren gecorrigeerd aan de hand van de inflatie, zodat de impact van inflatie op dividenduitkering zou worden geneutraliseerd. Maar, wat voor invloed heeft dat dan op cumulatief preferente aandelen?

Ook cumprefs proberen?

Bent u benieuwd naar wat het afnemen van cumprefs voor u kan betekenen? Door bij ER Capital deze aandelen af te nemen zorgt u voor een vast en stabiel rendement, in de evenzo stabiele markt van het onroerend goed. Door de regeling die in dit artikel besproken is en door deze redenen, is het ook in tijden van inflatie een zeer verstandige vorm van beleggen.

U kunt altijd even contact opnemen over de mogelijkheden, of bijvoorbeeld de rendementsberekening invullen om te kijken hoe uw vermogen kan groeien!

Download brochure Bel direct Bel mij terug