Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Dividendbelasting over cumulatief preferente aandelen

(en het verzamelbesluit van de Staatsecretaris van Financiën)

In Nederland wordt, net als in de meeste andere landen, belasting betaald over dividend. Dit bedraagt een percentage van 15% en wordt afgedragen voordat het dividend wordt uitgekeerd aan de aandeelhouder. In dit artikel van de kennisbank wordt ingegaan op deze belasting en het recente besluit van de Staatssecretaris omtrent cumulatief preferente aandelen (Cumprefs).

Dividendbelasting over cumulatief preferente aandelen

Inflatiebijstelling voor dividendbelasting

Dividendbelasting over cumulatief preferente aandelen werkt in beginsel hetzelfde als voor andere soorten aandelen; er wordt 15% dividendbelasting afgedragen door de dividenduitgever. Normaliter wordt op de dividenduitkering een inflatiebijstelling toegepast. In “artikel 4c, tweede lid, Wet DB 1965” is bepaald dat er een inflatiebijstelling plaats moet vinden over de dividenduitkeringen. Dit houdt in dat de dividenduitkeringen van de zeven voorgaande jaren moeten worden gecorrigeerd voor de inflatie, zodat de impact van inflatie op dividenduitkering kan worden geneutraliseerd. Voor cumulatief preferente aandelen geldt sinds 2022 een uitzondering op de inflatiebijstelling In deze blog gaan we in op de invloed die dit heeft op cumulatief preferente aandelen.

 

Investeer nu in Cumprefs

Bent u benieuwd naar wat investeren in Cumprefs voor u kan betekenen? Door bij ER Capital deze aandelen af te nemen zorgt u voor een vast en stabiel rendement, in een eveneens stabiele onroerend goed markt. De uitzondering in de wet en de investeringsstrategie van ER Capital maken dat het ook in tijden van inflatie loont op in te stappen in Cumprefs.

Neem contact op over de mogelijkheden die ER Capital u biedt en vul de rendementsberekening invullen om te zien hoe uw vermogen kan groeien.

Download brochure Bel direct Bel mij terug