Veelgestelde vragen

Voor een gedegen, persoonlijk antwoord op uw vragen over uw vastgoedinvesteringen of bedrijfsfinanciering heten wij u graag welkom op ons kantoor in Rotterdam. Bel ons of gebruik ons antwoordformulier voor een afspraak. Hieronder vindt u de eerste antwoorden op veelgestelde vragen uit onze praktijk.

10-12%*
Rendement

Voordelen ER Capital

 • 6%* jaarlijks cashdividend
 • Uitkering per kwartaal
 • Plus overwinst

Ontvang gratis brochure

 • Wil ER Capital mijn vastgoed overnemen?

  Ja, op voorwaarde dat het object zich in Nederland bevindt. Wij zijn geïnteresseerd in de uitbreiding van onze portefeuille. Wij sluiten geen vastgoedbeleggingssectoren op voorhand uit, dus u kunt bij wijze van spreken alles bij ons aanbieden. Door onze pragmatische en daadkrachtige werkwijze weet u snel wat u mag verwachten.

 • Is ER Capital geïnteresseerd om samen vastgoed te kopen?

  Ja, ER Capital is actief geïnteresseerd in gezamenlijke investeringsprojecten. Een belangrijk uitganspunt voor ons is dat wij na de aankoop het vastgoedmanagement en -beheer uitvoeren.

 • Kan ER Capital mij helpen bij de verkrijging van financiering bij de aankoop van zakelijk onroerend goed?

  Wij hebben een zeer ruime ervaring in de begeleiding en aanvraag van hypothecaire financieringen. Hoewel banken momenteel terughoudend zijn, zien wij altijd mogelijkheden. Vooral woningbeleggingen laten zich nog goed financieren.

 • Wat rekent ER Capital voor het arrangeren van een financiering?

  Wij rekenen hiervoor een dossierfee van 0,1 % over de waarde van het onroerend goed met een minimum van € 2.000,- (te vermeerderen met btw) en een succesfee van 1% over de financiering (te vermeerderen met btw).

  Voor grotere portefeuilles zijn maatwerkafspraken mogelijk.

 • Kan ik mijn belegging bij ER Capital verkopen wanneer ik dat wil?

  Wij faciliteren de verkoop van uw belang. Op onze website hebben wij een pagina ingericht die wij het 'Prikbord' noemen. Daarop kunt u aangeven of u interesse heeft in verkoop of uitbreiding van uw belang. 

 • Wat kan ER Capital doen met het vastgoed in portefeuille?

  Wij voeren directie over de onderneming en bepalen dus in grote mate wat er gebeurt met het management en beheer van de portefeuille. Wij initiëren aan- en verkopen, financieringen en contracten. Uiteraard leggen wij verantwoording af over ons gevoerde beleid op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Op dat moment moet het gevoerde beleid ook goedgekeurd worden. 

 • Wanneer keert ER Capital haar rendement uit?

  Voor de houders van (certificaten van) de Winstdelende Cumulatief Preferente aandelen keren wij elk kwartaal cashdividend van 1,5% uit. Daardoor keren wij 6% cash dividend op jaarbasis uit. Naast de uitkering van het cashdividend keren wij eenmaal per jaar een stockdividend uit van de overwinst. Gemiddeld verwachten wij zo'n 10-12% rendement op jaarbasis, waardoor uw stockdividend dus gemiddeld 4-6% zal bedragen, aangezien u gedurende het jaar al 6% cashdividend ontvangen heeft. 

 • Op welke manier schat ER Capital de waarde van mijn vastgoedportefeuille in?

  Periodiek laten wij de vastgoedportefeuille extern taxeren waardoor wij altijd een realistische waardering hanteren in onze halfjaar- en jaarcijfers. 

 • Hoe betrouwbaar is de inschatting van de toekomstige waarde van mijn vastgoedportefeuille?

  Een taxateur gebruikt uitgebreide vergelijkings- en rekenmethodes om de waarde van een vastgoedobject zo realistisch mogelijk in te schatten. Uiteraard kunnen er tussentijdse veranderingen optreden in bijvoorbeeld de verhuursituatie van een pand of economische omstandigheden. Omdat wij periodiek laten taxeren zit er echter nooit al te veel tijd tussen twee waarderingsmomenten. 

 • Hoe worden inkomsten uit commercieel vastgoed belast?

  Het passief inkomen wat u bij ons genereert door bij ons te investeren wordt in beginsel belast met dividendbelasting (15%) over het cashdividend wat wij uitkeren. Wij verzorgen de aangifte en de afdracht van de dividendbelasting en verstrekken u aan het begin van het nieuwe jaar een fiscaal overzicht. Hiermee kunt u bij uw Aangifte Inkomstenbelasting het ingehouden stuk dividendbelasting weer terugvorderen. Daarmee is uw cashdividend van 6% ook daadwerkelijk een netto rendement. 

 • Welke kosten heb ik aan mijn vastgoed, naast de tarieven van ER Capital?

  Geen, wij ontzorgen u volledig met betrekking tot uw belegging in vastgoed. Wij rekenen geen verborgen jaarlijkse kosten. 

 • Hoe vaak kan ik een financieel overzicht van mijn investering(en) inzien?

  Wij verstrekken elk jaar een jaarverslag en een halfjaarverslag. U bent uiteraard op elk moment welkom om contact met ons op te nemen of een afspraak in te plannen om de voortgang van uw investering te monitoren. 

 • Welke diensten bieden jullie aan?

  Wij kunnen u volledig ontzorgen op het gebied van het managen en beheren van uw vastgoed. Zowel het financieel en administratief beheer, waarbij wij uw jaarrekening opstellen en belastingaangiftes verzorgen, als het technisch en commercieel beheer waarbij wij uw vastgoed onderhouden en (her)verhuren. Daarnaast kunt u bij ons beleggen in vastgoed.

 • Kunnen jullie mij ook helpen bij het (ver)kopen van onroerend goed?

  Ja, dat kunnen wij zeker. Wij beleggen zelf ook in vastgoed en zijn dus bedreven in het aan- en verkopen van vastgoed. Onze expertise ligt bij complexe (fiscale en/of financiële) structuren, dus ook daar kunnen wij u bij helpen.

 • Waarom zou ik kiezen voor ER Capital om mijn vastgoed te beheren?

  Wij zijn zelf ook vastgoedbelegger en kijken daarom door dezelfde bril als u. Wij beheren vastgoed voor derden alsof het ons eigen vastgoed is. Wij werken niet met externe beheerders om zodoende de focus en de binding met het vastgoed optimaal te houden. Onze tarieven zijn concurrerend en u zult zich absoluut geen nummertje voelen zoals wellicht bij de grotere kantoren. 

 • Kan ik ook mijn vastgoed in het buitenland bij ER Capital laten beheren?

  Wij beheren helaas geen buitenlands vastgoed. Om de risico's in onze eigen portefeuille in te kunnen schatten en te managen verdiepen wij ons in de Nederlandse juridische en fiscale aspecten van het vastgoed. In het buitenland is die regelgeving anders ingericht, al zijn het soms maar kleine verschillen. Maar juist in die nuanceverschillen schuilt het risico en kunnen wij daarom onze hoogstaande service voor buitenlands vastgoed niet garanderen. 

 • Kan ER Capital mij helpen bij de verkoop van mijn bedrijf?

  Ja, wij hebben veel ervaring op het gebied van verkoop van een bedrijf alsmede de begeleiding van een bedrijfsopvolging. Wij kunnen u in contact brengen met partijen binnen ons netwerk die voor u op zoek gaan naar een geschikte koper. Ook kunnen wij u helpen bij de financiering van een koper.

 • Wil ER Capital mijn bedrijf kopen?

  Ja, wij zijn geïnteresseerd in overname van goed lopende grotere MKB ondernemingen. Betreffende overnames doen wij zelfstandig of samen met collega investeerders.

 • Kan ER Capital mij helpen bij de (her-)financiering van mijn bedrijf?

  Ja, wij hebben een zeer ruime ervaring in de begeleiding en aanvraag van bedrijfsfinancieringen. Indien gewenst willen wij mogelijk ook participeren.

 • Werkt ER Capital op no cure no pay basis?

  Nee, alleen bij het regelen van financiering van verhuurde woningen werken wij op no cure no pay basis. In alle andere gevallen dient er gedurende het traject betaald te worden. Het is bespreekbaar om een deel van de fee resultaatafhankelijk te maken.

 • Welke tarieven hanteert ER Capital?

  Onze tarieven zijn altijd maatwerk, maar u moet denken aan tarieven vergelijkbaar met die van andere professionals (advocaten, belastingadviseurs en accountants).

 • Heeft ER Capital oog voor de duurzaamheid van de beleggingen?

  Bij ER Capital volgen we de standaarden en wet en regelgeving met betrekking tot energielabels en duurzaamheidseisen van vastgoedobjecten. Onze gehele portefeuille voldoet hieraan waardoor wij altijd in staat zijn om onze panden zo gunstig mogelijk te verhuren. 

 • Wat is het verschil tussen Cumulatief Preferente Aandelen (cumprefs) en Converteerbare Obligaties?

  Als aandeelhouder bent u (deels) eigenaar van een bedrijf. De Cumulatief Preferente Aandelen hebben een preferentie (een voorkeur) met betrekking tot de uitkering van dividend en rendement ten opzichte van houders van andere type aandelen, zoals gewone aandelen. Het cumulatieve karakter van onze aandelen zit hem in het feit dat wij middels uitkering van stockdividend (dividend uitgekeerd in aandelen) ervoor zorgen dat uw cashdividend jaarlijks toeneemt. 

  Converteerbare Obligaties zijn schuldbewijzen en keren veelal een vaste rente uit. U heeft derhalve geen recht op een uitkering uit de winst van de onderneming. Als een obligatie converteerbaar is dan betekent het dat uw obligatie tegen vooraf bepaalde voorwaarden omgezet kan worden in aandelen. 

 • Hoe wordt de waarde van de Preferente Aandelen berekend?

  De waarde van een Preferent Aandeel wordt bepaald door het eigen vermogen van de onderneming te delen door het totaal aantal uitstaande aandelen op dat moment. U kunt de waarde per Preferent Aandeel terugvinden in de jaarrekening van ER Capital NV. 

 • Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor de Emissie van Aandelen?

  Als u interesse heeft om deel te nemen en te profiteren van het door ons gemaakte rendement, dan kunt u het contactformulier invullen en onze informatie aanvragen. Wij zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden voor Emissie van Aandelen te bespreken. U bent uiteraard te allen tijden welkom om ons te bellen (010 - 288 1446) of een afspraak met ons te maken op kantoor. 

Download brochure Bel direct Bel mij terug