Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Veelgestelde vragen

Voor een gedegen, persoonlijk antwoord op uw vragen over uw vastgoedinvesteringen of bedrijfsfinanciering heten wij u graag welkom op ons kantoor in Rotterdam. Bel ons of gebruik ons antwoordformulier voor een afspraak. Hieronder vindt u de eerste antwoorden op veelgestelde vragen uit onze praktijk.

7,8%
Rente

Voordelen ER Capital

 • 7,8% rente
 • Uitkering per maand
 • Looptijd 5 jaar
 • Converteerbaar in aandelen

Ontvang gratis brochure

 • Wil ER Capital mijn vastgoed overnemen?

  Ja, op voorwaarde dat het object zich in Nederland bevindt. Wij zijn geïnteresseerd in de uitbreiding van onze portefeuille. Wij sluiten geen vastgoedbeleggingssectoren op voorhand uit, dus u kunt bij wijze van spreken alles bij ons aanbieden. Door onze pragmatische en daadkrachtige werkwijze weet u snel wat u mag verwachten.

 • Is ER Capital geïnteresseerd om samen vastgoed te kopen?

  Ja, ER Capital is actief geïnteresseerd in gezamenlijke investeringsprojecten. Een belangrijk uitganspunt voor ons is dat wij na de aankoop het vastgoedmanagement en -beheer uitvoeren.

 • Kan ER Capital mij helpen bij de verkrijging van financiering bij de aankoop van zakelijk onroerend goed?

  Wij hebben een zeer ruime ervaring in de begeleiding en aanvraag van hypothecaire financieringen. Hoewel banken momenteel terughoudend zijn, zien wij altijd mogelijkheden. Vooral woningbeleggingen laten zich nog goed financieren.

 • Wat rekent ER Capital voor het arrangeren van een financiering?

  Wij rekenen hiervoor een dossierfee van 0,1 % over de waarde van het onroerend goed met een minimum van € 2.000,- (te vermeerderen met btw) en een succesfee van 1% over de financiering (te vermeerderen met btw).

  Voor grotere portefeuilles zijn maatwerkafspraken mogelijk.

 • Kan ik mijn belegging bij ER Capital verkopen wanneer ik dat wil?

  Wij faciliteren de verkoop van uw belang. Op onze website hebben wij een pagina ingericht die wij het 'Prikbord' noemen. Daarop kunt u aangeven of u interesse heeft in verkoop of uitbreiding van uw belang. 

 • Wat kan ER Capital doen met het vastgoed in portefeuille?

  Wij voeren directie over de onderneming en bepalen dus in grote mate wat er gebeurt met het management en beheer van de portefeuille. Wij initiëren aan- en verkopen, financieringen en contracten. Uiteraard leggen wij verantwoording af over ons gevoerde beleid op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Op dat moment moet het gevoerde beleid ook goedgekeurd worden. 

 • Wanneer keert ER Capital haar rendement uit?

  Voor de houders van (certificaten van) de Winstdelende Cumulatief Preferente aandelen keren wij elk kwartaal cashdividend van 1,5% uit. Daardoor keren wij 6% cash dividend op jaarbasis uit. Naast de uitkering van het cashdividend keren wij eenmaal per jaar een stockdividend uit van de overwinst. Gemiddeld verwachten wij zo'n 10-12% rendement op jaarbasis, waardoor uw stockdividend dus gemiddeld 4-6% zal bedragen, aangezien u gedurende het jaar al 6% cashdividend ontvangen heeft. 

 • Op welke manier schat ER Capital de waarde van mijn vastgoedportefeuille in?

  Periodiek laten wij de vastgoedportefeuille extern taxeren waardoor wij altijd een realistische waardering hanteren in onze halfjaar- en jaarcijfers. 

 • Hoe betrouwbaar is de inschatting van de toekomstige waarde van mijn vastgoedportefeuille?

  Een taxateur gebruikt uitgebreide vergelijkings- en rekenmethodes om de waarde van een vastgoedobject zo realistisch mogelijk in te schatten. Uiteraard kunnen er tussentijdse veranderingen optreden in bijvoorbeeld de verhuursituatie van een pand of economische omstandigheden. Omdat wij periodiek laten taxeren zit er echter nooit al te veel tijd tussen twee waarderingsmomenten. 

 • Hoe worden inkomsten uit commercieel vastgoed belast?

  Het passief inkomen wat u bij ons genereert door bij ons te investeren wordt in beginsel belast met dividendbelasting (15%) over het cashdividend wat wij uitkeren. Wij verzorgen de aangifte en de afdracht van de dividendbelasting en verstrekken u aan het begin van het nieuwe jaar een fiscaal overzicht. Hiermee kunt u bij uw Aangifte Inkomstenbelasting het ingehouden stuk dividendbelasting weer terugvorderen. Daarmee is uw cashdividend van 6% ook daadwerkelijk een netto rendement. 

 • Welke kosten heb ik aan mijn vastgoed, naast de tarieven van ER Capital?

  Geen, wij ontzorgen u volledig met betrekking tot uw belegging in vastgoed. Wij rekenen geen verborgen jaarlijkse kosten. 

 • Hoe vaak kan ik een financieel overzicht van mijn investering(en) inzien?

  Wij verstrekken elk jaar een jaarverslag en een halfjaarverslag. U bent uiteraard op elk moment welkom om contact met ons op te nemen of een afspraak in te plannen om de voortgang van uw investering te monitoren. 

Download brochure Bel direct Bel mij terug