Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Ondernemen in vastgoed

ER Capital is dé vastgoedonderneming in Rotterdam. Wij ontwikkelen, verhuren en beheren kleinschalig industrieel vastgoed in Nederland. Als investeerder in ER Capital deelt u mee in het rendement van onze vastgoedactiviteiten. Dit doet u door deel te nemen aan onze aandelenemissie of door te kiezen voor een oplossing op maat. Onze obligatie-emissie is per 28 maart 2024 voltekend. We danken u hartelijk voor uw interesse en vertellen u graag welke mogelijkheden ER Capital u nog meer biedt om uw vermogen op te bouwen. Neem nu contact met ons op.

10%*
Rendement

Deelname aandelenemissie

Vanaf €12.000,-

 • 6% cashdividend
 • Uitkering per kwartaal
 • Volledige winstdeling
 • Uitsluitend Nederlands vastgoed
 • De Rotterdamse aanpak

Ontvang gratis brochure

Obligatie-emissie voltekend

Onze obligatie-emissie is per 28 maart 2024 voltekend. We danken u hartelijk voor uw interesse. Mocht u willen weten welke andere mogelijkheden wij u bieden om te investeren in Nederlands vastgoed, maak dan nu een afspraak.

Investeer in aandelen vanaf € 12.000

6 % cashdividend

Uitkering per kwartaal

Volledige winstdeling

Uitsluitend Nederlands vastgoed

De Rotterdamse aanpak

Ontvang gratis informatie

Vastgoed management en -beheer

Heeft u zelf vastgoed in beheer? Wij helpen u graag bij het management en beheer hiervan. Investeren in vastgoed is rendabel, maar brengt ook specifieke verantwoordelijkheden met zich mee. Tijd, aandacht en kennis van zaken, dat is de essentie. Met ER Capital als management- en beheerpartner heeft u nergens omkijken naar. Ontzorgen, zo noemen we dat. Uw investering is bij ons in vaardige, vertrouwde handen.

Compleet beheerpakket

U vindt bij ons de vereiste expertise, betrokkenheid en sectorkennis voor een adequate uitvoering van alle management- en beheertaken die maken dat uw vastgoedportefeuille in topconditie blijft. Die taken zijn onderverdeeld in:

 • Administratief beheer
 • Technisch beheer
 • Commercieel beheer

Waardevermeerdering

U kunt de directie en administratie van uw vastgoedportefeuille zorgeloos aan ons toevertrouwen. Daarnaast bieden we professionele ondersteuning bij het oplossen van technische problemen en organiseren we efficiënte onderhoudsprocedures. Onze inspanningen zijn gericht op waardevermeerdering. Daarom brengen we ook advies uit op het gebied van verduurzaming.

‘We houden niet van leegstand’

De waarde van uw vastgoed is sterk gelieerd aan verhuur- en gebruiksprestaties. Bij ER Capital houden we niet van leegstand. We bieden huurders en gebruikers toegevoegde waarde. Dat betaalt zich terug in de hoge bezettingsgraad van de panden die we in beheer hebben. En uiteindelijk in uw opbrengst. Dáár draait het om, in de duurzame relatie die we graag met u aangaan.

Amstelwijckweg 15 Dordrecht

Dordrecht

Onze vastgoedporteuille is op 1 juli 2024 uitgebreid met een prachtig pand in Dordrecht aan de Amstelwijckweg 15. De zelfstandig gelegen kantoorvilla is te vinden op landgoed "Klein Amstelwijck" in Dordrecht. Het oorspronkelijke landgoed dateert uit het begin van de zeventiende eeuw. De kantoorvilla zelf is gerealiseerd in 2003. De totale verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt circa 2.000 m², verdeeld over 3 verdiepingen. Het gebouw is voorzien van een ruime gemeenschappelijke entree. Deze werd in 2017 volledig gerenoveerd. Het pand beschikt over energielabel C.

De locatie is verhuurd aan AcquiMedia, Advema, Seven Ground, TEC Holland, TSR Metals en Visser & Visser.

Dordrecht

2.000 m2

Emmeloord

Emmeloord

In februari 2024 is ER Capital eigenaar geworden van een kantoorpand aan de Platinaweg 4-6 in Emmeloord. Het gebouw heeft energielabel A+ en bestaat uit 3 verdiepingen. De luxe kantoren hebben een oppervlak van 1545m2 en beschikken over 36 parkeerplaatsen op eigen terrein. De huidige huurders zijn De Jong en Laan Accountants, online marketingbureau Digital Monks, en Get Work Uitzendbureau.

Met deze uitbreiding van onze vastgoedportefeuille gelegen aan de A6 in de Noordoostpolder, is ER Capital nu ook te vinden in Flevoland.

Emmeloord

1.545 m2

Shurgard Eindhoven

Eindhoven

In 2022 is ER Capital eigenaar geworden van deze prachtige vastgoedpositie aan de Wekkerstraat in Eindhoven, Brabant. Het betreft een stuk grond, in erfpacht uitgegeven aan Shurgard. De aankoop levert een stabiele bijdrage aan de winst van de onderneming, versterkt onze spreiding en biedt een bescherming tegen de hoge inflatie door het geïndexeerde contract tot maar liefst 2055.

Shurgard is een zeer rendabele pachter die in 1995 in Brussel een eerste vestiging opende waar particulieren hun spullen konden opslaan. Vandaag is Shurgard uitgegroeid tot de grootste aanbieder van opslagruimte in Europa. In totaal hebben zij meer dan 1,3 miljoen m² opslagruimte in gebruik verdeeld over 250 opslagcentra in 7 Europese landen.

Eindhoven

4.380 m2

Den Bosch

Den Bosch

Sinds 2019 zijn wij eigenaar van een kantoorpand in Den Bosch gelegen aan de Rietveldenweg 72 -86. Deze locatie maakt deel uit van bedrijventerrein 'De Rietvelden'; een terrein dat zich kenmerkt door een grote diversiteit aan bedrijvigheid.

Ons pand is strategisch gelegen in de buurt van uitvalswegen en tegelijkertijd zijn alle voordelen van de stedelijke ligging, zoals de uitstekende bereikbaarheid met openbaar vervoer en de binnenstad van Den Bosch binnen handbereik.

Afgelopen jaar zijn de onderste twee verdiepingen volledig gerenoveerd voor een nieuwe huurder, waardoor we een mooie mix van huurders hebben waaronder My Jewellery B.V., Saris & Partners Makelaars en Taxateurs 's-Hertogenbosch B.V. en The Brand Studio B.V..

Het gebouw beschikt over energielabel B.

Den Bosch

2.516 m2

Den Helder

Den Helder

Dit kantoorpand gelegen aan de Industrieweg in Den Helder werd in 2023 door ER Capital aangekocht. Het betreft een kantoorgebouw van circa 2.000 m2, gelegen op het bedrijventerrein ‘’Westoever’’. Het volledige vastgoedobject is verhuurd aan Neptune Energy Netherlands B.V.

Neptune Energy is een internationaal erkend, onafhankelijk olie- en gasexploratie- en productiebedrijf. Met activiteiten in Europa, Noord-Afrika en Zuidoost-Azië, heeft Neptune Energy zich gevestigd als een betrouwbare en innovatieve speler in de energiesector.

Het pand beschikt over energielabel A.

Den Helder

2.006 m2

Purmerend

Purmerend

Onze twee kantoorpanden in Purmerend zitten al vanaf de start van ER Capital in onze vastgoedportefeuille. De kantoren tellen op dit moment maar liefst 21 huurders, waaronder Curves Purmerend, Fixed Finance B.V., Sagènn Educatie B.V., Towers Watson Netherlands B.V., schoonheidsspecialist ANHLY the key to beauty, Cenzo Holding B.V., Comprom Mediation, GCB Cocoa Europe B.V., TK B.V..

De locatie, in dit geval pal naast het station, is daarnaast interessant vanuit een lange termijn investeringsperspectief. De gemeente wil het station op termijn verplaatsen. Met dit in het achterhoofd onderzoeken wij de mogelijkheden van een eventuele herontwikkeling tot woningen in de toekomst.

De panden beschikken over energielabel C.

Purmerend

3.500 m2

Hoofddorp - Substantiële herontwikkeling tot woningen

Hoofddorp - Substantiële herontwikkeling tot woningen

Met een perceeloppervlak van meer dan 10.000m² op een prominente zichtlocatie, langs de doorgaande weg, op korte afstand van het NS-Station en het zeer uitgebreide winkelcentrum Vier Meren, is ons vastgoed in Hoofddorp een parel in onze vastgoedportefeuille. Sinds 2007 zijn wij eigenaar van Diamantlaan 1 in Hoofddorp. In 2021 hebben we met het oog op herontwikkeling ook het buurpand, Diamantlaan 3, aangekocht.

Deze locatie is aangewezen als ontwikkelingsgebied voor woningbouw. Het herontwikkelingsproces is inmiddels gaande, gesprekken met de gemeente en ontwikkelingspartners lopen en een volumestudie is uitgevoerd. Er wordt naar gestreeftd om hier in het komende decenium 200 tot 500 woningen te realiseren.

Momenteel huisvesten we Huisartspraktijk van Delft, Top Taal NT2-experts B.V. en kerkgenootschap The River op deze mooie plek in Hoofddorp.

De panden beschikken over energielabel B.

Hoofddorp

10.700 m2

Venlo

Venlo

Dicht tegen de grens van Duitsland, in Limburg, op een prominente locatie op kantorenpark Noorderpoort in Venlo, ligt dit moderne kantoorpand.

Het gebouw is gesitueerd direct nabij de op- en afritten van de Rijksweg A-67 (Duisburg-Eindhoven) en is daarnaast goed bereikbaar vanuit het centrum van Venlo. In het pand zijn zes huurders ondergebracht: Best4Tires GmbH, HSK Groep B.V., L.M.M. Hauzer Beheer B.V., Rivez-Zuiderhuis en Schroeder Netherlands B.V..

Het kantooroppervlak beslaat ca. 1.077 m². Daarnaast beschikt het pand over een eigen parkeerterrein.

Het object beschikt over energielabel B.

Venlo

1.761 m2

Heerhugowaard

Heerhugowaard

Deze representatieve en moderne vierlaagse kantoorvilla is het kleinste object uit onze portefeuille, totaal net 1.000 m² met eigen parkeerplaatsen. Gelegen op bedrijventerrein “Beveland”, aan de Jan Duikerweg, is het pand goed bereikbaar via de N242 en de A9. Ook het NS-treinstation bevindt zich slechts op 15 minuten loopafstand van het object.

De beschikbare ruimtes zijn zelfstandig en o.a. voorzien van eigen entree, toiletgroep en pantry. In de kantoorvilla is tevens een lift aanwezig. Op dit moment zijn er twee huurders in het pand ondergebracht: Dierenkliniek Heerhugowaard B.V. en Embrace the Future B.V.. Met verdiepingen van circa 250 m² leent deze locatie zich uitstekend voor de verhuur aan kleinere MKB-bedrijven. Daarnaast bestaat de kans dat deze locatie op termijn zal worden herontwikkelt tot woningen.

De kantoorvilla beschikt over energielabel B.

Heerhugowaard

1.010 m2

Bilthoven - Spoorzone ontwikkelgebied

Bilthoven - Spoorzone ontwikkelgebied

Deze twee panden gelegen op het kleinschalige bedrijventerrein “Rembrandtlaan” te Bilthoven zijn verhuurd aan de ambulancedienst van Utrecht. In de gebouwen bevinden zich een opleidingscentrum en de regionale coördinatie van de ambulance steunpunten. De objecten beschikken over energielabel B.

De kantoren bevinden zich op korte afstand van de Soestdijkseweg en in de spoorzone van Bilthoven. De Soestdijkseweg is door de gemeente aangewezen als een Life Science As. Met deze aaneensluiting van kennisinstellingen en innovatieve bedrijven wil de Gemeente de Bilt de kennisregio Utrecht versterken en een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Bilthoven creëren. 

Het gebied waarin onze panden liggen is door de gemeente aangewezen als woningbouwlocatie. Wij zijn daarom in gesprek met onze huurders en een architect om zowel aan de huisvestingbehoefte van de huurders, als aan de woningbouwbehoefte van de gemeente invulling te geven.

Bilthoven

3.924 m2

Delft

Delft

In het "Delftech Park", om de hoek van de Technische Universiteit Delft, ligt ons pand aan de Elektronicaweg 40.  Het pand in Delft is sinds de oplevering in gebruik door NXP, een specialistisch bedrijf bekend op het gebied van chipdesign.

In 2011 zijn wij eigenaar geworden van de locatie waar in de directe omgeving veel innovatieve partijen zijn gevestigd zoals TNO, Uniresearch en RPS-Groep. Door de ligging tussen de rijksweg A13 en het centrum van Delft is de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer uitstekend. Onlangs hebben wij het huurcontract met onze huurder wederom verlengd.

Delft

1.224 m2

Barendrecht

Barendrecht

Middels een sale and leaseback constructie is ER Capital in 2023 eigenaar geworden van dit bedrijfspand in Barendrecht. Bij de aankoop is een langjarige huurovereenkomst overeengekomen met Global Newspace. 

Global Newspace is, met meer dan 25 jaar ervaring, de specialist in het creëren van een inspirerende werkomgeving en draagt tevens zorg voor de uitvoering hiervan.

Barendrecht

1.424 m2

De Bilt

De Bilt

Op de provinciale weg tussen De Bilt en Utrecht heeft ER Capital een vergunning voor een brandstofuitgiftepunt langjarig verhuurd aan Total Energies. Naast een basisvergoeding is Total een variabele vergoeding per verkochte liter brandstof verschuldigd.

Doordat Total hier een onbemand tankstation exploiteert, kunnen zij brandstof tegen een concurrerend tarief aanbieden waardoor de variabele vergoeding op deze locatie een aantrekkelijke toevoeging aan het rendement op deze locatie is. 

De Bilt

1.000 m2

Deventer

Deventer

Het kantoorgebouw aan de Keulenstraat 19 in Deventer is een indrukwekkende verschijning en voor 2/3e in gebruik door Naviva, één van de grootste landelijke kraamzorgorganisaties. De overige 1/3e van het 2.200 meter grote pand, gelegen in een ruim opgezette parkachtige omgeving, staat momenteel te huur.

Deventer

2.200 m2

Veelgestelde vragen

 • Wat is een obligatie?

  Als u een obligatie koopt, leent u feitelijk geld uit aan een bedrijf of een overheid voor een bepaalde looptijd. In ruil ervoor betaalt de overheid of het bedrijf u rente. Op de eindvervaldag heeft u recht op de terugbetaling van het geleende geld.
  Het uitgeven van obligaties is dus een mogelijkheid voor een onderneming om geld voor haar werking te verzamelen naast het uitgeven van aandelen en het aangaan van een lening bij de bank. De uitgever van een obligatie noemen we ook een emittent.
  De meeste obligaties hebben een vaste looptijd, een eindvervaldag. De onderneming of overheid waaraan u geld leent, laat u vooraf weten op welke dag ze u het geld terugbetaalt.

 • Waar gebruiken jullie mijn investering voor?

  Het doel van deze uitgifte is het aantrekken van additionele financieringsmiddelen om de groei van ER Capital NV en haar investeringsstrategie voort te zetten, de organisatie te versterken en te financieren. Wij investeren in verschillende segmenten van commercieel vastgoed, waaronder kantoorpanden, bedrijfsmatig vastgoed en herontwikkellocaties die zorgvuldig wordt geselecteerd op verhuurbaarheid, spreiding en ontwikkelmogelijkheden. Zo houden wij het risico op waardevermindering en leegstand zo laag mogelijk en biedt onze aanpak u stabiliteit en groeipotentieel. Extra middelen stellen ons in staat sneller te handelen en biedt ons een betere uitgangspositie bij het acquireren en/of ontwikkelen van vastgoedobjecten.

 • Voor welk bedrag kan ik deelnemen?

  De obligaties worden uitgegeven voor € 1.000 per stuk. De minimale afname is 12 stuks (€ 12.000), maar elk aantal daarboven is mogelijk.

 • Zijn er kosten verbonden aan deelname?

  Wij rekenen éénmalig emissiekosten bij uw deelname. Gedurende de looptijd brengen wij geen kosten in rekening. De emissiekosten worden berekend aan de hand van uw bedrag van deelname:
  - Inleg van € 12.000 - € 20.000: 1% emissiekosten over uw gehele inleg.
  - Inleg van € 20.000 - € 50.000: 0,5% emissiekosten over uw gehele inleg.
  - Inleg van € 50.000 of meer: geen emissiekosten over uw gehele inleg.

 • Wanneer keert ER Capital mijn rente uit?

  Uw rente wordt elke maand achteraf uitgekeerd. De rente over bijvoorbeeld de maand januari wordt uiterlijk medio februari uitgekeerd, enzovoorts.

 • Hoe lang loopt mijn investering bij ER Capital?

  Dit is afhankelijk van de afspraken die u bij het afsluiten heeft gemaakt. In uw toekenningsbrief staat de einddatum genoemd.

 • Wat betekent het conversierecht bij deze obligatielening?

  Gedurende de gehele looptijd heeft u de mogelijkheid om uw obligaties te converteren in preferente aandelen van ER Capital NV. Daarmee kunt u op termijn, naar eigen keuze, profiteren van volledige winstdeling.
  Meer informatie over de winstdelende cumulatief preferente aandelen kunt u hier vinden.

 • Hoe vaak kan ik een financieel overzicht van mijn investering(en) inzien?

  Wij verstrekken elk jaar een fiscaal jaaroverzicht. U bent uiteraard op elk moment welkom om contact met ons op te nemen of een afspraak in te plannen om de voortgang van uw investering te monitoren.

 • Kan ik mijn belegging bij ER Capital verkopen wanneer ik dat wil?

  Voor de obligaties faciliteren wij geen verkoop. U bent uiteraard vrij om binnen onze statutaire bepalingen zelf uw belang aan een derde te verkopen. Bij ons betaalt u daarvoor in ieder geval geen kosten.

 • Hoe betrouwbaar is ER Capital?

  Vanaf 2007 zijn wij actief op de Nederlandse vastgoedmarkt onder de naam ER Capital, maar wij hebben al ruime ervaring in het vastgoed voor die tijd. In die tijd hebben wij al vele beleggers begeleid naar een gedegen rendement op de Nederlandse vastgoedmarkt. Uiteraard bent u van harte welkom om eens kennis te maken bij ons op kantoor.

Contact

ER Capital ziet altijd kansen! Bent u benieuwd naar de kansen die investeren in vastgoed u biedt?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Neem contact op

 

Benieuwd naar onze cases? Bekijk ze hier.

Download brochure Bel direct Bel mij terug