Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Ondernemen in vastgoed

Ondernemen in vastgoed met rendement. Als investeerder in ER Capital NV kunt u meedelen in het rendement van onze activiteiten en vastgoedportefeuille.

7,8%*
Rente

Deelname obligaties

Vanaf €12.000,-

 • 7,8% rente 
 • Uitkering per maand
 • Looptijd 5 jaar
 • Converteerbaar in aandelen

Ontvang gratis brochure

Hartelijk dank voor uw interesse in onze obligaties. Onze aanbieding is wegens succes eerder vol dan verwacht. Mocht u willen weten welke mogelijkheden wij op maat bieden, neem contact met ons op voor een afspraak of een telefonisch gesprek.

Bereken uw beoogde rendement

Bent u benieuwd welk rendement u zou kunnen halen uit een investering bij ER Capital? Vul dan hier de hoogte van uw beoogde investering en de gewenste duratie in! U krijgt dan direct een schatting van de winst die u hieruit zou kunnen halen.

Bovendien kunt u door op 'Download' te klikken direct een uitgebreider investeringsoverzicht in uw mailbox ontvangen. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op!

%
%

Beleg in obligaties vanaf € 12.000

7,8 % rente

Uitkering per maand

Looptijd 5 jaar

Converteerbaar in aandelen

Ontvang gratis informatie

Vastgoed management en -beheer

Heeft u zelf vastgoed in beheer? Wij helpen u graag bij het management en beheer hiervan. Investeren in vastgoed is rendabel, maar brengt ook specifieke verantwoordelijkheden met zich mee. Tijd, aandacht en kennis van zaken, dat is de essentie. Met ER Capital als management- en beheerpartner heeft u nergens omkijken naar. Ontzorgen, zo noemen we dat. Uw investering is bij ons in vaardige, vertrouwde handen.

Compleet beheerpakket

U vindt bij ons de vereiste expertise, betrokkenheid en sectorkennis voor een adequate uitvoering van alle management- en beheertaken die maken dat uw vastgoedportefeuille in topconditie blijft. Die taken zijn onderverdeeld in:

 • Administratief beheer
 • Technisch beheer
 • Commercieel beheer

Waardevermeerdering

U kunt de directie en administratie van uw vastgoedportefeuille zorgeloos aan ons toevertrouwen. Daarnaast bieden we professionele ondersteuning bij het oplossen van technische problemen en organiseren we efficiënte onderhoudsprocedures. Onze inspanningen zijn gericht op waardevermeerdering. Daarom brengen we ook advies uit op het gebied van verduurzaming.

‘We houden niet van leegstand’

De waarde van uw vastgoed is sterk gelieerd aan verhuur- en gebruiksprestaties. Bij ER Capital houden we niet van leegstand. We bieden huurders en gebruikers toegevoegde waarde. Dat betaalt zich terug in de hoge bezettingsgraad van de panden die we in beheer hebben. En uiteindelijk in uw opbrengst. Dáár draait het om, in de duurzame relatie die we graag met u aangaan.

Shurgard Eindhoven

Eindhoven

In 2022 is ER Capital eigenaar geworden van deze prachtige vastgoedpositie in Eindhoven, Brabant. Het betreft een stuk grond, in erfpacht uitgegeven aan Shurgard. De aankoop zal een mooie bijdrage leveren aan de winst van de onderneming, versterkt onze spreiding en biedt een bescherming tegen de hoge inflatie door het geïndexeerde contract tot maar liefst 2055. Shurgard is een zeer rendabele pachter die in 1995 in Brussel een eerste vestiging opende waar particulieren hun spullen konden opslaan. Vandaag is Shurgard uitgegroeid tot de grootste aanbieder van opslagruimte in Europa. In totaal hebben zij meer dan 1,3 miljoen m² opslagruimte in gebruik verdeeld over 250 opslagcentra in 7 Europese landen.

Eindhoven

4.380 m2

Den Bosch

Den Bosch

Sinds 2019 zijn wij eigenaar van dit kantoorpand in Den Bosch. Afgelopen jaar zijn de onderste twee verdiepingen volledig gerenoveerd voor een nieuwe huurder waardoor we een mooie mix van huurders hebben kunnen realiseren.

Den Bosch

2.516 m2

Den Helder

Den Helder

Het kantoorpand in Den Helder is langjarig verhuurd aan Neptune Energy en in 2023 aangekocht. Neptune Energy is een internationaal erkend, onafhankelijk olie- en gasexploratie- en productiebedrijf. Met activiteiten in Europa, Noord-Afrika en Zuidoost-Azië, heeft Neptune Energy zich gevestigd als een betrouwbare en innovatieve speler in de energiesector.

Den Helder

2.006 m2

Purmerend

Purmerend

Onze twee kantoorpanden in Purmerend zijn al vanaf de start van ER Capital in portefeuille. Zelfs door de kredietcrisis heen is de verhuurbaarheid van deze panden uitstekend gebleken. De locatie van panden, in dit geval pal naast het station, is gunstig voor een goede belegging. De gemeente wil het station verplaatsen - dit in het achterhoofd hebbende zijn wij bezig de herontwikkeling tot woningen te bestuderen.

Purmerend

3.500 m2

Hoofddorp - Substantiële herontwikkeling tot woningen

Hoofddorp - Substantiƫle herontwikkeling tot woningen

Vanaf 2007 zijn wij eigenaar van dit pand in Hoofddorp. In 2021 hebben wij een strategische positie met het oog op herontwikkeling ingenomen door het buurpand te acquireren. Onze locatie is uitstekend geschikt voor herontwikkeling naar woningen. Het perceel heeft een oppervlakte van circa 10.700 m². Het herontwikkelingsproces is gaande, gesprekken met de gemeente en ontwikkelingspartners lopen en een volumestudie is uitgevoerd. Ons streven is hier 200 tot 500 woningen te realiseren.

Hoofddorp

10.700 m2

Venlo

Venlo

Het getoonde pand ligt dicht tegen de grens van Duitsland, in Venlo. ER Capital belegt in onroerend goed uitsluitend gelegen in Nederland. Daar kennen wij de fiscale en juridische omgeving goed genoeg om ons te onderscheiden van onze concurrenten en hoogwaardig werk te kunnen leveren

Venlo

1.761 m2

Heerhugowaard

Heerhugowaard

Dit pand is de kleinste uit onze portefeuille, totaal net 1.000 m². Het pand is echter zeer geschikt om aan meerdere partijen te verhuren. De verdiepingen van circa 250 m² lenen zich uitstekend voor kleinere MKB-bedrijven. Ook bestuderen wij de herontwikkeling van dit pand tot woningen.

Heerhugowaard

1.010 m2

Bilthoven - Spoorzone ontwikkelgebied

Bilthoven - Spoorzone ontwikkelgebied

Onze beide panden in Bilthoven zijn verhuurd aan de ambulancedienst van Utrecht, alwaar zij een opleidingscentrum hebben en de regionale coördinatie van de ambulance steunpunten onderhouden. Het gebied waarin onze panden liggen is door de gemeente aangewezen als woningbouwlocatie. Wij zijn in gesprek met de huurders en een architect om hier zowel aan de huisvestingbehoefte van de huurders als aan de woningbouwbehoefte van de gemeente invulling te geven.

Bilthoven

3.924 m2

Delft

Delft

Het pand in Delft is sinds de bouw in gebruik door een hoog specialistisch bedrijf, bekend op het gebied van chipdesign. Na een sale & leaseback transactie in 2011 zijn wij eigenaar geworden en hebben onlangs het huurcontract wederom verlengd.

Delft

1.224 m2

Barendrecht

Barendrecht

Middels een sale and leaseback constructie is ER Capital in 2023 eigenaar geworden van dit bedrijfspand in Barendrecht. Bij de aankoop is een langjarige huurovereenkomst overeengekomen met Global Newspace. 

Global Newspace is, met meer dan 25 jaar ervaring, de specialist in het creëren van een inspirerende werkomgeving en draagt tevens zorg voor de uitvoering hiervan.

Barendrecht

1.424 m2

De Bilt

De Bilt

Op de provinciale weg tussen De Bilt en Utrecht heeft ER Capital een vergunning voor een brandstofuitgiftepunt langjarig verhuurd aan Total Energies. Naast een basisvergoeding is Total een variabele vergoeding per verkochte liter brandstof verschuldigd.

Doordat Total hier een onbemand tankstation exploiteert, kunnen zij brandstof tegen een concurrerend tarief aanbieden waardoor de variabele vergoeding op deze locatie een aantrekkelijke toevoeging aan het rendement op deze locatie is. 

De Bilt

1.000 m2

Deventer

Deventer

Het kantoorgebouw aan de Keulenstraat 19 in Deventer is een indrukwekkende verschijning en voor 2/3e in gebruik door Naviva, één van de grootste landelijke kraamzorgorganisaties. De overige 1/3e van het 2.200 meter grote pand, gelegen in een ruim opgezette parkachtige omgeving, staat momenteel te huur.

Deventer

2.200 m2

Veelgestelde vragen

 • Wat is een obligatie?

  Als u een obligatie koopt, leent u feitelijk geld uit aan een bedrijf of een overheid voor een bepaalde looptijd. In ruil ervoor betaalt de overheid of het bedrijf u rente. Op de eindvervaldag heeft u recht op de terugbetaling van het geleende geld.
  Het uitgeven van obligaties is dus een mogelijkheid voor een onderneming om geld voor haar werking te verzamelen naast het uitgeven van aandelen en het aangaan van een lening bij de bank. De uitgever van een obligatie noemen we ook een emittent.
  De meeste obligaties hebben een vaste looptijd, een eindvervaldag. De onderneming of overheid waaraan u geld leent, laat u vooraf weten op welke dag ze u het geld terugbetaalt.

 • Waar gebruiken jullie mijn investering voor?

  Het doel van deze uitgifte is het aantrekken van additionele financieringsmiddelen om de groei van ER Capital NV en haar investeringsstrategie voort te zetten, de organisatie te versterken en te financieren. Wij investeren in verschillende segmenten van commercieel vastgoed, waaronder kantoorpanden, bedrijfsmatig vastgoed en herontwikkellocaties die zorgvuldig wordt geselecteerd op verhuurbaarheid, spreiding en ontwikkelmogelijkheden. Zo houden wij het risico op waardevermindering en leegstand zo laag mogelijk en biedt onze aanpak u stabiliteit en groeipotentieel. Extra middelen stellen ons in staat sneller te handelen en biedt ons een betere uitgangspositie bij het acquireren en/of ontwikkelen van vastgoedobjecten.

 • Voor welk bedrag kan ik deelnemen?

  De obligaties worden uitgegeven voor € 1.000 per stuk. De minimale afname is 12 stuks (€ 12.000), maar elk aantal daarboven is mogelijk.

 • Zijn er kosten verbonden aan deelname?

  Wij rekenen éénmalig emissiekosten bij uw deelname. Gedurende de looptijd brengen wij geen kosten in rekening. De emissiekosten worden berekend aan de hand van uw bedrag van deelname:
  - Inleg van € 12.000 - € 20.000: 1% emissiekosten over uw gehele inleg.
  - Inleg van € 20.000 - € 50.000: 0,5% emissiekosten over uw gehele inleg.
  - Inleg van € 50.000 of meer: geen emissiekosten over uw gehele inleg.

 • Wanneer keert ER Capital mijn rente uit?

  Uw rente wordt elke maand achteraf uitgekeerd. De rente over bijvoorbeeld de maand januari wordt uiterlijk medio februari uitgekeerd, enzovoorts.

 • Hoe lang loopt mijn investering bij ER Capital?

  Dit is afhankelijk van de afspraken die u bij het afsluiten heeft gemaakt. In uw toekenningsbrief staat de einddatum genoemd.

 • Wat betekent het conversierecht bij deze obligatielening?

  Gedurende de gehele looptijd heeft u de mogelijkheid om uw obligaties te converteren in preferente aandelen van ER Capital NV. Daarmee kunt u op termijn, naar eigen keuze, profiteren van volledige winstdeling.
  Meer informatie over de winstdelende cumulatief preferente aandelen kunt u hier vinden.

 • Hoe vaak kan ik een financieel overzicht van mijn investering(en) inzien?

  Wij verstrekken elk jaar een fiscaal jaaroverzicht. U bent uiteraard op elk moment welkom om contact met ons op te nemen of een afspraak in te plannen om de voortgang van uw investering te monitoren.

 • Kan ik mijn belegging bij ER Capital verkopen wanneer ik dat wil?

  Voor de obligaties faciliteren wij geen verkoop. U bent uiteraard vrij om binnen onze statutaire bepalingen zelf uw belang aan een derde te verkopen. Bij ons betaalt u daarvoor in ieder geval geen kosten.

 • Hoe betrouwbaar is ER Capital?

  Vanaf 2007 zijn wij actief op de Nederlandse vastgoedmarkt onder de naam ER Capital, maar wij hebben al ruime ervaring in het vastgoed voor die tijd. In die tijd hebben wij al vele beleggers begeleid naar een gedegen rendement op de Nederlandse vastgoedmarkt. Uiteraard bent u van harte welkom om eens kennis te maken bij ons op kantoor.

Contact

ER Capital ziet altijd kansen! Bent u benieuwd naar de kansen die beleggen in vastgoed voor u biedt?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Neem contact op

 

Benieuwd naar onze cases? Bekijk ze hier.

Download brochure Bel direct Bel mij terug