Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Wat is Commercieel Vastgoed?

Er is de afgelopen jaren veel aandacht voor de huizenmarkt. Er is een zogenoemde woningnood, er zijn gevreesde huisjesmelkers actief en er worden allerlei termen door elkaar gebruikt. Bestaat al het onroerend goed uit beleggingspanden en is vastgoed dan hetzelfde? In dit artikel willen we vooral ingaan op het begrip commercieel vastgoed. Wanneer is vastgoed “commercieel”? Als het verhandelbaar is?

Wat is commercieel vastgoed?

Als vastgoed enkel commercieel zou zijn als het verhandelbaar is, zou er natuurlijk erg weinig vastgoed overblijven dat niet commercieel is. Dan zouden enkel zelfgebouwde panden, die niet verkocht worden, niet tot die categorie behoren. Maar wat verstaan we dan wel onder de categorie commercieel vastgoed? Commercieel vastgoed is vastgoed (oftewel onroerend goed) dat door de eigenaar ervan enkel wordt gebruikt om te verkopen of te verhuren. Dit wordt ook wel zakelijk vastgoed genoemd.

Hierbij kunt u dus denken aan bedrijfspanden of particuliere huurpanden. Een misvatting die we nog weleens tegenkomen is dat een winkel of een ander bedrijfspand automatisch tot commercieel vastgoed behoort. Dit is dus enkel het geval wanneer het pand wordt verhuurd door een eigenaar. Als een winkelier zelf zijn pand gekocht heeft, gebruikt hij het dus niet om te verkopen of te verhuren, waardoor het dus níét als commercieel vastgoed wordt gezien.

Geïnteresseerd geraakt? Neem eens contact met ons op!

Neem contact op

Of meld u meteen aan voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Privacyverklaring *
Download brochure Bel direct Bel mij terug