Wat is vastgoed of onroerend goed?

Investeren in vastgoed of onroerend goed; u hoort er veel grote en minder grote investeerders en andere zakenlieden over. Maar, wat valt er eigen precies onder onroerend goed en wat niet? Waar moet u op letten als u investeert erin? Moet het ontroerend goed zijn voordat u erin stapt?

Vastgoed

Onroerend goed en vastgoed betekent hetzelfde. Vastgoed - de naam zegt het al - is een verzamelnaam voor ‘objecten’ die vast staan en dus in beginsel niet verplaatst worden. Toch zijn termen als goed en object niet helemaal van toepassing op het onderwerp. Dit is namelijk wat het Nederlands Burgerlijk Wetboek over het begrip onroerend zegt:

"Onroerend zijn de grond, de nog niet gewonnen delfstoffen, de met de grond verenigde beplantingen, alsmede de gebouwen en werken die duurzaam met de grond zijn verenigd, hetzij rechtstreeks, hetzij door vereniging met andere gebouwen of werken." (Nederlandse B.W., boek 3, art. 3, lid 1)

De grond en ‘de nog niet gewonnen delfstoffen’ zijn natuurlijk niet echt goederen of objecten, maar tellen wel mee met het ‘onroerend goed’ waar u (mede)eigenaar van kunt zijn. Daarom heeft ‘onroerend goed’ sinds 1992 geen juridische betekenis meer, maar dient men te spreken van ‘onroerende zaak’. Het begrip ‘vastgoed’ of ‘onroerend goed’ heeft dus geen juridische betekenis meer, maar is daarbuiten nog steeds de gangbare term.

Wat is vastgoed of onroerend goed?

Investeren in vastgoed of onroerend goed

Vastgoed is een van de meest veilige en stabiele zaken om in te investeren. Het is schaars, duurzaam en noodzakelijk. Op uitzonderingen als bijvoorbeeld Flevoland of de Maasvlakten na wordt grond niet bijgebouwd, terwijl het altijd nodig blijft. Investeren in onroerend goed of vastgoed, of, nog beter, onroerende zaken, is dus een van de meest verstandige dingen die u met uw geld kunt doen. Wij van ER Capital helpen u graag met uw investeringen, of simpelweg aan meer informatie hierover! U kunt altijd even contact opnemen, wij zitten klaar.

Download brochure Bel direct Bel mij terug