Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Commercieel vastgoed
De voordelen van bedrijfspanden

Om financiële stabiliteit en een grote kans op rendement te realiseren, kiezen zowel beginnende als ervaren beleggers voor vastgoed. Bij deze investeringen valt de keuze vaak op winkelpanden (retail) en woningen (residentieel vastgoed). Dit type vastgoed is bekend, maar de vraag is of deze keuze verstandig is. Uit cijfers blijkt dat retail en residenteel vastgoed, in vergelijking met het investeren in bedrijfspanden, meestal minder rendement oplevert. ER Capital kiest daarom juist voor bedrijfsonroerend goed.

Beleggen in een bedrijfspand is verstandiger dan beleggen in een woning

Investeren in commercieel vastgoed

De vastgoedstrategie van ER Capital is helder. Wij kiezen voor licht industrieel vastgoed en multi-tenant kantoorpanden (1000 – 4000m2) met minimaal duurzaamheidslabel C. Daarbij letten we bij de aanschaf van een pand op financieel groeipotentieel, bijvoorbeeld door de ligging in een ontwikkelingsgebied of door toekomstplannen van een gemeente om een station in de buurt te plaatsen. Maar zelfs als het pand geen ‘bijzondere eigenschappen’ heeft, is een investering in een bedrijfspand over het algemeen een zeer stabiele en relatief risicovrije keuze. De voorraad van licht industrieel vastgoed en kleinere kantoren met meerdere huurders neemt af, terwijl de vraag toeneemt. Huurders zijn daarom over het algemeen makkelijk te vinden. De huuropbrengsten van ons vastgoed vormen dan ook een stabiele inkomstenbron voor onze vastgoedinvesteerders.

Hieronder vindt u 4 redenen waarom u beter in een bedrijfspand kunt investeren:


Vier redenen waarom investeren in een bedrijfspand de beste keuze is:

Investeren in kantoorpanden bij ER Capital

3. Groeipotentieel

Een enorm voordeel van bedrijfspanden, naast de stabiele huurinkomsten, is dat ze een groot groeipotentieel kunnen hebben. Bedrijven vestigen zich vaak in gebieden waar commerciële activiteiten toenemen, maar ook waar op termijn woningbouw wordt gerealiseerd. Meer bedrijvigheid in een gebied, leidt tot meer vraag, waardoor de waarde van de grond en het pand stijgen. Onze ervaring is dat kantoorpanden snel kunnen stijgen in waarde, mits goed onderhouden uiteraard.

4. Minder onderhoud

Commerciële huurders hebben er vaak veel baat bij hun bedrijfspand goed te onderhouden. Ze gaan er voorzichtiger mee om dan de meeste particuliere huurders (zoals studenten) en zijn in sommige gevallen verplicht het pand zelf te onderhouden. Bij ER Capital regelen wij het beheer en onderhoud van de panden uit onze portefeuille zelf, maar dit kost ons minder werk en geld dan bij particuliere huurders: bedrijven hebben baat bij een representatief gebouw. Dit is immers het visitekaartje van hun organisatie.

Samenvattend

Investeren in bedrijfspanden heeft veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld winkelpanden of woningen. Hier nogmaals de vier voordelen op een rijtje:

  1. Lange huurcontracten
  2. Professionele reputatie van huurders
  3. Groeipotentieel
  4. Minder onderhoud

Ook investeren?

Wilt u ook gaan investeren in bedrijfspanden? U kunt profiteren van alle voordelen van investeren in vastgoed zonder dat u veel geld in hoeft te zetten. Bij ER Capital kunt u cumulatief preferente aandelen afnemen waarmee u profiteert van alle voordelen van de bedrijfspanden die wij beheren én ontwikkelen. Neem contact op via onze chatfunctie of via de contactpagina voor meer informatie!

Neem contact op

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelen op gebied van investeren in vastgoed!

Download brochure Bel direct Bel mij terug